OVER MIJ

Een hart en leven voor dieren

Mijn naam is Jana en ik heb een passie voor dieren. Ik heb al heel mijn leven dieren rondom mij gehad. Als kind leek het alsof ik mijn katten op een manier kon begrijpen die niemand anders kon. Ik werd aangetrokken tot de wereld van de dieren en probeerde zo goed als ik kon hun taal te leren. Ik besloot dat ik dierenarts wilde worden toen ik slechts 10 jaar oud was. 

Tijdens mijn studie kon ik mijn interesse voor het gedrag en de biologie van dieren omzetten tot een gefundeerde wetenschappelijke kennis. Mijn masterthesis gaf mij de kans om mij te verdiepen in de relatie tussen mensen en honden, specifiek naar de kennis over hondenbeten bij kinderen en hoe dit te voorkomen. In 2012 studeerde ik af als dierenarts kleine huisdieren aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Gent. Niet veel daarna begon ik te werken in verschillende dierenartsenpraktijken, van Hasselt tot aan de kust om mijn kennis om te zetten in de praktijk. In 2017 besloot ik om mijn eigen praktijk te starten in Zandvoorde, Dierenartsenpraktijk Tilia. In deze praktijk sta ik in voor de medische zorgen en behandeling van alle kleine huisdieren, met een speciale aandacht voor een stressvrij dierenartsbezoek. Onze praktijk kreeg ook een zilveren label als Cat Friendly Clinic. 

In de praktijk zie ik veel dieren met gedragsproblemen, vaak gemotiveerd door miscommunicatie of angst. Daarom besloot ik in 2021 om mij nog meer toe te leggen op de preventie en de aanpak van gedragsproblemen, vanuit een stevige wetenschappelijk basis en een begrip voor mens en dier. In 2023 studeerde ik magna cum laude af als Clinical Animal Behaviourist aan de Odisee Hogeschool. Ik maak er nu mijn levenswerk van om dieren en mensen terug te verbinden met elkaar, op een positieve manier, door elkaar beter te begrijpen. 


In het dagelijkse leven bied ik een warme thuis aan mijn Husky-herder kruising Lowie, een asielhond met zijn eigen uitdagingen. Daarnaast ben ik ook trouwe onderdaan van mijn katten Thor, Nox en Sol, en is mijn huis een toevluchtsoord voor opvangkatten op zoek naar een nieuwe thuis.

Ik ben ook mama van drie schitterende dochters, die mijn liefde voor dieren delen. Hen grootbrengen met een kennis over en respect voor het gedrag en de taal van dieren, doe ik met dezelfde zachtheid en geduld als ik hoop aan jullie te kunnen overbrengen. 


Ordenummer NGROD: N5180
Lid van VDWE en VDG

.